Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce, przetwory mleczne, ciastka

 

ALERGENY:

1 - gluten i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler i produkty pochodne

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 14.09.  do dnia 18.09.2020r.

 

PONIEDZIAŁEK

14.09.2020

  Ś: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka sopocka, pomidor,

      rzodkiewka, herbata owocowa (1)

  O:  Zupa serowa z makaronem (9)

        Ziemniaki puree, filet drobiowy, surówka z marchewki i jabłka, 

        woda z sokiem, monte (1,3,7)

  ALERGENY:  gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

 

WTOREK

15.09.2020

  Ś: Chleb z masłem, płatki owsiane na mleku, herbata (1)

  O: Zupa z żółtej fasoli  (9)

      Kasza, gulasz, surówka z kiszonych ogórków, lemoniada, jabłko

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jajko i produkty pochodne

 

ŚRODA

16.09.2020

  Ś: Chleb z ziarnami, sałata, papryka, kiełbasa krakowska, 

      herbata (1)

  O: Zupa jarzynowa (9)

       Naleśniki z serem, woda z sokiem, chrupki (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jajko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

17.09.2020

  Ś:  Chleb pszenny z masłem, serek topiony, jajko, kawa z mlekiem

       (1,7)

  O:  Krem marchewkowy z ziarnami słonecznika (9)

       Ziemniaki, gołąbki ukraińskie, surówka z kalarepy,

       kompot z jabłek, ciastka (1,3) 

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

PIĄTEK

18.09.2020

  Ś:  Pieczywo mieszane z masłem, pasta serowo-jajeczna,

       szczypiorek, herbata (1,3)

  O:  Rosół z makaronem (9)

        Ziemniaki, filet rybny, surówka z kiszonej kapusty i jabłka,         

        kisiel, placek drożdżowy, (1,3,4,7)

  

  ALERGENY: gluten, seler, produkty pochodne, ryba, mleko, jajko

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak 

 

          JADŁOSPIS

 

                  od dnia 21.09.2020  do dnia 25.09.2020r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

21.09.2020

  Ś:  Chleb pszenny z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,

       herbata z cytryną (1)

 

  O: Rosół z kaszką manną (9)

       Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, marchewka mini,

       woda z sokiem, gratka (3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

 

WTOREK

22.09.2020

 

 

  Ś: Bułka z masłem, dżem, kakao (1,7)

  O:  Zupa z kiszonej kapusty (9) 

        Makaron świderki z sosem owocowym, woda, chrupki (1)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

23.09.2020

  Ś: Chleb z ziarnami, masło, ser żółty, pomidor, polędwica, 

       herbata owocowa (1)

  O: Zupa kalafiorowa z ryżem (9)

       Ziemniaki, nuggetsy z sosem, surówka z białej kapusty,

       lemoniada, jabłko (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko  i produkty pochodne

 

CZWARTEK

24.09.2020

  Ś:  Chleb z masłem, budyń z sokiem, herbata (1,7)

  O:  Zupa z zielonego groszku (9)

        Kasza gryczana, pałki drobiowe, ogórek kiszony, kompot,

        banan (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jaja i produkty pochodne

 

PIĄTEK

25.09.2020

  Ś:  Kanapka z masłem,  jajko, ogórek zielony, rzodkiewka, 

       herbata z cytryną (1,3) 

  O:   Zupa ogórkowa (9)

         Racuchy z jabłkiem, kisiel, andruty (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja, mleko i produkty pochodne

 

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2020 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.