Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce, przetwory mleczne, ciastka

 

ALERGENY:

1 - gluten i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler i produkty pochodne

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 30.09.  do dnia 4.10.2019r.

 

PONIEDZIAŁEK

30.09.2019

  Ś:  Chleb z ziarnami, masło, szynka drobiowa, pomidor,

       herbata owocowa (1)

  O:  Rosół z kaszką manną (1,9)

        Ziemniaki z kapustą kiszoną i mięsem, woda, danonki (7)

  ALERGENY:  gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

WTOREK

1.10.2019

  Ś: Chleb z masłem, ser smażony, kawa z mlekiem, herbata (1,7)

  O: Zupa serowa z makaronem na porcji (1,9)

       Ziemniaki, pulpety w sosie pomidorowym, ogórki kiszone, 

       kisiel, paluszki (1)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler i produkty pochodne

 

ŚRODA

2.10.2019

  Ś: Chleb z masłem, kaszka manna z sokiem, herbata  (1,7)

  O: Krem marchewkowy z ziarnami słonecznika na porcji 

       Ziemniaki, karkówka w sosie, surówka z kapusty białej,

       woda, ciastka (1)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

3.10.2019

  Ś:  Chleb z masłem, parówka, ketchup, herbata z cytryną  (1)  

  O: Zupa burakowa z makaronem na porcji (1,9)

       Ziemniaki puree, filet drobiowy z serem, buraczki zasmażane,

      jabłko (1,7,3)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jaja i produkty pochodne 

 

PIĄTEK

3.10.2019

  Ś: Pieczywo mieszane, masło, pasta serowo-jajeczna, herbata 

      (1,3,7)

  O: Zupa z zielonego groszku na porcji (9)

       Racuchy z cukrem pudrem, woda, chrupki (1,7,3)

  ALERGENY:  gluten, mleko, jaja, seler i produkty pochodne 

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak                 

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 7.10.  do dnia 11.10.2019r.

 

PONIEDZIAŁEK

7.10.2019

  Ś:  Chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, 

       herbata z cytryną (1)

  O:  Zupa pomidorowa z makaronem na porcji (1,7,9)

       Ziemniaki, gulasz, surówka z kapusty białej, ogórki, kompot,

       monte (1,3)

  ALERGENY:  gluten, seler, mleko, jaja i produkty pochodne

 

WTOREK

8.10.2019

  Ś: Pieczywo mieszane, masło, ser żółty, wędlina sopocka, herbata

      owocowa (1,7)

  O:  Rosół z ryżem na porcji (9)

        Ziemniaki puree, filet drobiowy, surówka z marchwi i jabłka,

        woda, paluszki (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jaja i produkty pochodne

 

ŚRODA

9.10.2019

  Ś: Chleb z masłem, szynka królewska, papryka, herbata (1)

  O: Zupa jarzynowa na porcji (9)

       Naleśniki z serem, kisiel, ciastko (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko,jaja i produkty pochodne

 

CZWARTEK

10.10.2019

  Ś:  Bułka z masłem, dżem, kakao (1,7)

  O:  Zupa pieczarkowa z makaronem na porcji (1,9)

        Ziemniaki, mielonka opiekana, marchewka z groszkiem, woda,

        gruszka (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne

 

PIĄTEK

11.10.2019

  Ś:  Kanapka z masłem, serek almette, szczypior, herbata (1,7)

  O:  Zupa fasolowa na porcji (1)

        Kluski łyżką kładzione, kapusta kiszona gotowana, kisiel,

        biszkopty (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja i produkty pochodne

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2019 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.