Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce,  przetwory mleczne, ciastka

 

 

 

                    JADŁOSPIS

                  od dnia 12.11. do dnia 16.11.2018 r.

 

PONIEDZIAŁEK

12.11.2018

 
 
 

 

WTOREK

13.11.2018

  Ś:  Płatki nestle z mlekiem ,chleb ,masło, herbata owocowa  (1,7)

  O:  Zupa buraczkowa z makaronem na porcji  (9)

     Ziemniaki puree, kotlet mielony, buraczki zasmażane,

     kompot z jabłek, banan

  ALERGENY: gluten,mleko, seler i produkty pochodne

 

ŚRODA

14.11.2018

Ś:  Pieczywo mieszane, masło, wędlina królewiecka, rzodkiewka,

     herbata z cytryną (1)

O:  Zupa krupnik na żeberkach (3,7,9)

     Pierogi leniwe z cukrem, woda ze sokiem, paluszki z sezamem

ALERGENY: gluten, jaja, seler, mleko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

15.11.2018

Ś:  Pieczywo ze słonecznikiem, masło, szynka drobiowa, papryka 

     czerwona, herbata owocowa (1)

O:  Zupa pomidorowa z makaronem na porcji (9)

     Ziemniaki puree z koperkiem, mielonka opiekana, surówka z 

     kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, kisiel, biszkopciki

     ALERGENY:  gluten, seler i produkty pochodne 

 

PIĄTEK

16.11.2018

Ś:  Pieczywo mieszane, masło, pasta serowo-jajeczna, herbata

O:  Zupa ogórkowa na porcji (3,7,9)

     Ryż z musem jabłkowym, woda ze sokiem

ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja i produkty pochodne

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Iwona Smardz

 

 

                     JADŁOSPIS

                              od dnia 19.11. do dnia 23.11.2018 r.

 

PONIEDZIAŁEK

19.11.2018

Ś:  Pieczywo ze słonecznikiem, masło,  szynka sopocka, ogórek

     zielony, herbata z cytryną (1)

O:  Zupa fasolowa na porcji (3,7,9)

     Naleśniki z serem i cukrem, kompot wieloowocowy, ciastka

ALERGENY: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne

 

WTOREK

20.11.2018

Ś:  Pieczywo z ziarnami, masło, serek mój ulubiony, szczypiorek,

     kawa z mlekiem (1,7)

O:  Zupa serowa z makaronem  na porcji (9)

     Ziemniaki puree, gołąbki ukraińskie w sosie własnym, 

     marchewka mini, kisiel, jabłko(7,9)

ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

21.11.2018

Ś:  Pieczywo z ziarnami, masło, stół szwedzki (sałata lodowa, 

     ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka, ser żółty, jajko), herbata

O:  Rosół z makaronem na porcji (1,3,7,9)

     Kluski śląskie z mięsem i sosem, kapusta czerwona gotowana,

     woda, actimelki

ALERGENY: gluten, seler, mleko, jaja i produkty pochodne

 

CZWARTEK

22.11.2018

Ś:  Kaszka manna ze sokiem, chleb, masło, herbata (1,7)

O:  Zupa marchewkowa ze słonecznikiem na porcji (9)

     Ziemniaki puree, karkówka w sosie własnym surówka z kapusty 

     białej, marchwi, kukurydzy i rzodkiewki, woda, paluszki

ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

PIĄTEK

23.11.2018

Ś:  Pieczywo mieszane, masło, pasta rybna, herbata (1,4)

O:  Żurek z jajkiem na porcji (3,7,9)

     Racuchy z  cukrem pudrem, kompot z jabłek, jogurt owocowy

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, seler i produkty pochodne

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                         

opracowała : Iwona Smardz

 

 

                 

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2018 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.