Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce, przetwory mleczne, ciastka

 

ALERGENY:

1 - gluten i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler i produkty pochodne

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 02.03.  do dnia 06.03.2020r.

 

PONIEDZIAŁEK

02.03.2020

  Ś: Chleb wieloziarnisty, masło, polędwica, papryka czerwona,

      herbata z cytryną (1)

  O:   Zupa buraczkowa z makaronem (9)

        Ziemniaki puree, mielonka opiekana, buraczki zasmażane,

        kompot z jabłek, paluszki (1,3)

  ALERGENY:  gluten, seler, jajo i produkty pochodne 

 

WTOREK

03.03.2020

  Ś: Chleb z masłem, parówka, ketchup, herbata (1)

  O: Zupa krupnik (9)

      Makaron z niałym serem, woda z cytryną, jabłko (1,7)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler i produkty pochodne

 

ŚRODA

04.03.2020

  Ś: Chleb z masłem, płatki owsiane na mleku, herbata (1,7)

  O: Rosół z ryżem (9)

       Ziemniaki, filet drobiowy, surówka z marchewki i jabłka,

       kisiel, banan (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

05.03.2020

  Ś:  Chleb z ziarnami, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,

       herbata (1)

  O: Zupa pomidorowa z makaronem literkowym (1,3,9)

      Ziemniaki, pulpety w sosie własnym, surówka z białej kapusty,

      woda z cytryną, actimel (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jaja i produkty pochodne 

 

PIĄTEK

06.03.2020

  Ś:  Kanapka z masłem, pasta serowo-jajeczna,

       herbata z cytryną (1,3,7)

  O:   Zupa jarzynowa (9)

        Ryż z cynamonem, woda z sokiem, chrupki (7)

  

  ALERGENY: gluten, seler, produkty pochodne, mleko, jaja

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak 

 

          JADŁOSPIS

                  od dnia 09.03.2020  do dnia 13.03.2020r.

 

PONIEDZIAŁEK

09.03.2020

  Ś:  Chleb z ziarnami, masło, szynka drobiowa, pomidor,

       herbata z cytryną (1)

 

  O: Rosół z kaszką manną (9)

       Ziemniaki z kapustą kiszoną i mięsem, woda z sokie, ciastka (1)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

 

WTOREK

10.03.2020

 

 

  Ś: Chleb z masłem, ser topiony, ogórek zielony,

      kawa z mlekiem (1,7)

  O:  Krem marchewkowy z ziarnami słonecznika,

       ziemniaki puree, kotlet mielony, buraki, kisiel, jabłko  (1,3) 

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

11.03.2020

  Ś: Bułka z masłem, dżem, kakao  (1)

  O: Zupa grochowa (9)

      Kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, woda z cytryną,

      wafle ryżowe

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

12.03.2020

  Ś:  Chleb z masłem, szynka królewiecka, jajko,

       herbata owocowa (1,3)

  O:  Zupa kalafiorowa (9)

        Makaron spaghetti z mięsem, woda z sokiem,

        placek drożdżowy (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, jaja i produkty pochodne

 

PIĄTEK

13.03.2020

  Ś:  Chleb z masłem, kaszka manna z sokiem (1,7)

  O:   Zupa pieczarkowa z makaronem (3,9)

         Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej,

         woda, gruszka (4)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler, jaja, mleko, ryby i produkty pochodne

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2020 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.