Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce,  przetwory mleczne, ciastka

 

 

 

                    JADŁOSPIS

                  od dnia 8.04.  do dnia 12.04.2019r.

 

PONIEDZIAŁEK

8.04.2019

  Ś:  Pieczywo mieszane, masło, wędlina królewiecka,

       papryka czerwona, herbata z cytryną (1)

  O:  Zupa z zielonego groszku na porcji (3,7,9)

       Naleśniki z serem i cukrem, kompot wieloowocowy, chrupki

  ALERGENY:  gluten, jaja, seler, mleko i produkty pochodne

 

WTOREK

9.04.2019

  Ś: Płatki nestle z mlekiem, chleb, masło, herbata (1,7)

  O: Krem brokułowy z grzankami na porcji  (9)

      Ziemniaki z kapustą kiszoną i mięsem, kisiel, ciasteczka maślane

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

10.04.2019

  Ś: Pieczywo ze słonecznikiem, masło, szynka sopocka, rzodkiewka, 

     herbata z cytryną (1)

  O: Zupa pomidorowa z makaronem literkowym na porcji (9)

      Ziemniaki puree, karkówka w sosie własnym, surówka z kapusty

      białej, rzodkiewki, kukurydzy, woda ze sokiem, danonki

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

11.04.2019

  Ś: Pieczywo z ziarnami,  masło, ser żółty, ogórek zielony,

      kawa z mlekiem (1,7)

  O:  Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach (9)

       Makaron spaghetii z mięsem i sosem, woda ze sokiem, gruszka

  ALERGENY:  gluten, seler, mleko i produkty pochodne 

 

PIĄTEK

12.04.2019

  Ś: Pieczywo mieszane, masło, pasta rybna, herbata z cytryną (1,4)

  O: Zupa kalafiorowa na porcji (3,7,9)

       Racuchy z cukrem pudrem, kisiel, banan

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jaja, ryby  i produkty pochodne

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Iwona Smardz

 

 

                     JADŁOSPIS

                              od dnia 15.04. do dnia 19.04.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK

15.04.2019

 

 Ś: Pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,

     herbata z cytryną (1)

 O:  Zupa krupnik na żeberkach (3,7,9)

     Pierogi leniwe z cukrem, kompot z jabłek,  paluszki

 ALERGENY: glutern, seler, mleko, jaja i produkty pochodne

 

WTOREK

16.04.2019

 

 Ś: Bułka, masło, dżem, kakao, herbata  (1,7)

 O: Zupa buraczkowa z makaronem na porcji (9)

     Ziemniaki puree, kotlet mielony, buraczki zasmażane, kisiel,

     winogrono

 ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

17.04.2019

 Ś: Pieczywo,  masło, serek MÓJ ULUBIONY, szczypiorek, 

     kawa z mlekiem (1,7)

 O: Rosół z kaszką manną na porcji (9)

     Ziemniaki puree, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórka,

     woda ze sokiem, jabłko

 ALERGENY: gluten, seler, mleko  i produkty pochodne

 

CZWARTEK

18.04.2019

 

 Ś: Pieczywo mieszane, masło, parówki na ciepło, ketchup,

     herbata z cytryną (1)

 O: Żurek z jajkiem na porcji (3,9)

     Makaron z sosem owocowym, kompot z jabłek, ciasteczko

 ALERGENY: gluten, seler, jaja i produkty pochodne

 

PIĄTEK

19.04.2019

 Ś: Kanapka  pszenna, masło, nutella, herbata owocowa (1)

 O: Zupa z zielonego groszku na porcji (1,3,7,9)

      Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, marchwi

      i jabłka, woda, jogurt owocowy

 ALERGENY: gluten, mleko, seler, ryby i produkty pochodne

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                         

opracowała : Iwona Smardz

 

 

                 

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2019 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.