Jadłospis

Drukuj Email

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce, przetwory mleczne, ciastka

 

ALERGENY:

1 - gluten i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler i produkty pochodne

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 23.11.  do dnia 27.11.2020r.

 

PONIEDZIAŁEK

23.11.2020

  Ś: Chleb z ziarnami, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony,

      jajko, herbata owocowa (1,3)

  O:  Rosół z makaronem (1,3,9)

        Ziemniaki, potrawka z kurczaka, zielony groszek, woda z sokiem,

        banan

  ALERGENY:  gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

 

WTOREK

24.11.2020

  Ś: Chleb z masłem, zupa mleczna z makaronem (1,3,7)

  O: Zupa ogórkowa (1,9)

      Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z jabłek,

      wafle (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jaja i produkty pochodne

 

ŚRODA

25.11.2020

  Ś: Bułka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata

      z cytryną (1)

  O:  Zupa serowa z makaronem  (1,3,7,9)

        Ziemniaki, kotlet drobiowy z soczewicą, surówka z białej kapusty,

        gruszka, woda z cytryną (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochoddda

 

CZWARTEK

26.11.2020

  Ś:  Chleb mieszany, masło, wędlina, ser żółty, pomidor, herbata (1,7)

  O:  Zupa kalafiorowa (9)

       Kasza Kus-Kus, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórka kiszonego i

       jabłka, kompot owocowy

  ALERGENY: gluten, seler i produkty pochodne 

PIĄTEK

27.11.2020

  Ś:  Pieczywo z ziarnami i masłem, ser smażony, ketchup,

       kawa z mlekiem (1,7)

  O:  Zupa z kiszonej kapusty (9)

        Makaron z białym serem, lemoniada (1,3,7)

        Danie z innowacji - SZARLOTKA PO MAŁOPOLSKU

  

  ALERGENY: gluten, seler, produkty pochodne, mleko

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak 

 

     

 

                  od dnia 19.10.2020  do dnia 23.10.2020r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

19.10.2020

  Ś:  Kanapka z masłem, powidła śliwkowe, kakao (1,7)

 

  O: Zupa pomidorowa z ryżem (9)

       Ziemniaki, kotlet drobiowy z soczewicą, buraczki,

       woda z cytryną, jabłko (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

 

WTOREK

20.10.2020

 

 

  Ś: Chleb mieszany z masłem, szynka konserwowa, ogórek zielony,

      pomidor, herbata owocowa (1)

  O:  Zupa z kiszonej kapusty (9) 

       

  ALERGENY: gluten, seler, mleko i produkty pochodne

 

ŚRODA

21.10.2020

  Ś: Chleb wieloziarnisty, serek topiony, pomidor, herbata z cytryną

      (1)

  O: Rosół z kaszką manną (9)

       Ziemniaki, kotlet schabowy, bukiet warzyw, kompot z jabłek,

       montte (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, jajko i produkty pochodne

 

CZWARTEK

22.10.2020

  Ś:  Chleb pszenny z masłem, zupa mleczna z ryżem (1)

  O:  Zupa fasolowa (9)

        Kasza Kus-kus, polędwiczki w sosie pieczarkowym, kisiel,

        wafle ryżowe

  ALERGENY: gluten, seler i produkty pochodne

 

PIĄTEK

23.10.2020

  Ś:  Chleb z masłem, pasta rybna, herbata (1,7)

  O:   Zupa żurek z jajkiem (9)

         Naleśniki z serem, lemoniada, andruty (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, mleko, seler, jajko i produkty pochodne

 

   Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak

Projekt i wykonanie HD | Opieka nad stroną KK
Copyright © 2020 Przedszkole Samorządowe w Sośniach. Wszelkie prawa zastrzeżone.