Jadłospis

Drukuj

Posiłki podawane są w godzinach:

9.00 – śniadanie

12.30 - odbiad

14.00 -  przekąska: owoce, przetwory mleczne, ciastka

 

ALERGENY:

1 - gluten i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

9 - seler i produkty pochodne

 

         JADŁOSPIS

                  od dnia 18.01.  do dnia 22.01.2021r.

PONIEDZIAŁEK

18.01.2021

  Ś: Chleb wieloziarnisty, masło, wędlina krakowska, salata,

       rzodkiewka, herbata owocowa (1,7)

  O:  Zupa pomidorowa z ryżem (9)

        Ziemniaki, karkówka w sosie, kapusta kiszona gotowana,

        woda z sokiem, placek drożdżowy (1,3,7)

  ALERGENY:  gluten, seler, jajko i produkty pochodne 

WTOREK

19.01.2021

  Ś: Chleb z masłem, zupa mleczna z makaronem, herbata (1,7)

  O: Krem brokułowy z grzankami (9)

       Ziemniaki puree, mielonka opiekana, surówka z kapusty 

       pekińskiej, kisiel, wafle ryżowe (1,3)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jajka i produkty pochodne

ŚRODA

20.01.2021

  Ś: Chleb pszenny z masłem, parówka z ketchupem, herbata  (1)

  O:  Rosół z makaronem (1,3,9)

        Ryż, potrawka z kurczaka, marchew z groszkiem, woda z cytryną, 

        montte (7)

  ALERGENY: gluten, seler, jajka i produkty pochoddda

CZWARTEK

21.01.2021

  Ś:  Kanapka z masłem, serek ulubiony, szczypiorek, pomidor,

       kawa z mlekiem (1,7)

  O:  Zupa z grochu łuskanego (9)

        Pierogi leniwe z cukrem, woda, jabłko (1,3,7)

  ALERGENY: gluten, seler, mleko, jajka i produkty pochodne 

PIĄTEK

22.01.2021

  Ś:  Pieczywo mieszane z masłem, jajko, ser żółty, papryka kolorowa, 

       herbata z cytryną (1,3)

  O:  Zupa pieczarkowa z makaronem kokardki (1,3,9)

        Ziemniaki, gzika ze szczypiorkiem, kompot z jabłek, chrupki

        kukurydziane  (7)

  

  ALERGENY: gluten, seler, produkty pochodne, mleko, jajka

Dla alergików dieta według zaleceń. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od kuchni.                                           

                                                                                              opracowała : Danuta Pastuszak 

 

     

 

                  od